درمان ارتودنسی چیست؟

ارتودنسی شاخه ای از دندانپزشکی است که هدف آن جلوگیری از تغییر شکل دندان در کودکان و بزرگسالان ، رفع اختلالات موجود و ایجاد ، گفتار و عملکرد مناسب به بیماران است.

 

چرا اختلالات ارتودنسی بوجود می‌آید؟

 

شلوغی دندان ممکن است ژنتیکی یا محیطی باشد (مکیدن انگشت ، جویدن ناخن ، از دست دادن زودرس دندان های شیری و غیره)

جمعیت درمان نشده می تواند در بزرگسالی ، مشکلات دندان و لثه به دلیل عدم مسواک زدن خوب به دلیل ازدحام ، مشکلات گفتاری و مشکلات مفصلی ، مشکلات روانی ایجاد کند.

نکات ارتودنسی برای مراقبت از کودک:

 

از بین رفتن زودرس یا دیررس دندان های شیری

مشکل جویدن یا بستن دهان

تنفس دهان

مکیدن شست

شلوغی ، قرارگیری نادرست دندان ها

فک بیش از حد به جلو یا عقب قرار گرفته است

گونه گزیدن و لب گزیدن

دندانهای جلو

دندان های پایین و بالا با هم تماس پیدا نمی کنند یا به طور غیر طبیعی بسته می شوند

ظاهر نامتوازن صورت

عادت دندان قروچه و ساییدن

در کدام موقعیت ها درمان ارتودنسی انجام می شود؟

 

اگر نیش عرضی در دهان باشد. به طور معمول ، دندان های بالایی باید هنگام بسته شدن دهان از دندان های پایین تر باشند. اگر وضعیت مخالف مورد سوال باشد ، یعنی اگر دندانهای پایین بیشتر از دندانهای بالا بمانند ، این "cross bite" نامیده می شود.

در مواردی که دندانهای جلو خیلی جلوتر هستند و لبها به هم لمس نمی کنند ،

در مواردی که دندان ها به درستی جا نیفتند یا روی هم تداخل ندارند ،

در مواردی که دندانها بسیار مرتب شده اند ،

اگر بین دندان های برش جلوی بالا و پایین در هنگام بسته شدن دندان فاصله زیادی وجود داشته باشد ، اگر دندان ها بسیار دور از یکدیگر قرار داشته باشند ، یعنی در مواردی که ما Open bite)) می نامیم ،

اگر در جویدن یا گفتن برخی حروف مشکل دارید ، حتی اگر هیچ کج خلقی در دندان ها وجود ندارد ،

اگر کودک شما بیش از 4 سال دارد و هنوز انگشت یا پستانک ساختگی را می مکد ،

 

چه زمانی باید اولین معاینه ارتودنسی انجام شود؟

 

بسیار مهم است که افرادی که نیاز به درمان ارتودنسی دارند زود اقدام به درمان کنند. در کودکان ، اولین معاینات ارتودنسی باید پس از رشد دندان های بالا و پایین انجام شود. در صورت لزوم به درمان ، با بهره گیری از پتانسیل رشد فک ها در دوره رشد و نمو 7-10 سالگی ، درمان می شود. بنابراین در آینده دیگر نیازی به روشهای دشوارتر و با مدت  طولانی نخواهد بود.

 

مدت زمان درمان چقدر طول می کشد؟ آیا بعد از درمان ، دندان ها به حالت قدیمی برمی گردند؟

مدت زمان درمان ارتودنسی بین 6 ماه تا 3 سال متفاوت است. از آنجا که ساختارهای اطراف دندان (پریودنتیم) نمی توانند با موقعیت جدید دندان ها سازگار شوند و بافت استخوان بلافاصله پس از اتمام درمان بالغ نمی شود ، دندان ها می توانند پس از برداشتن وسایل به مکان های قدیمی خود بازگردند. برای جلوگیری از این امر ، لازم است وضعیت، با دستگاههای دیگری که روی دندانهای بهبود یافته ساخته می‌شوند، اصلاح شود. این آخرین مرحله درمان ، تقویت درمانی نام دارد. در این دوره ضروری است که کودکان مراقبت های لازم از دندان های خود را نشان دهند.

 

درمان ارتودنسی چگونه انجام می شود؟

 

براکت متحرک: وسایلی هستند که می توانند توسط بیمار متصل و خارج شوند و فقط می توانند حرکات ساده دندان را ایجاد کنند. فنرها و پیچ هایی که روی آنها قرار می گیرد به دندان ها نیرویی وارد می کند تا صاف شود. در اوایل درمان و در موارد ساده تر استفاده می شود.

 

براکت عملکردی: اینها وسایلی هستند که می توانند در دوره رشد فعال مورد استفاده قرار گیرند و رشد را هدایت کنند. آنها دستگاههای خاصی هستند که بیماران می توانند در سنین جوانی قبل از بلوغ آنها را بپوشانند و آنها را بردارند تا روابط وخیرتودنسیم فک پایین و فک بالا (مشکلات ارتوپدی) اصلاح شود. اغلب با وسایل ثابت ارتودنسی استفاده می شود.

 

براکت ثابت: وسایلی هستند که با تکنیک های خاص به دندان ها متصل می شوند و توسط بیمار برداشته نمی شوند و در پایان درمان توسط متخصص ارتودنسی برداشته می شوند. براکت های مورد استفاده در درمان ثابت بسته به درخواست شخص می توانند فلزی یا چینی باشند. با استفاده از موادی که امروزه کمتر به چشم می آیند ، می توان از ظاهر سیم که ترسناک ترین ویژگی درمان ارتودنسی است ، خلاص شد. در برخی موارد حتی می توان آنها را روی قسمتهای نامرئی پشت دندان نیز قرار داد. پس از معاینه ، پزشک مناسب ترین درمان دهان را به شما می گوید.

 

جراحی ارتوگناتیک: در مواقعی که شرایطی وجود دارد که با درمان ارتودنسی یا ارتوپدی قابل اصلاح نیستند ، جراحی ارتوگناتیک برای بیماران بالغ که رشد و نمو آنها به پایان رسیده است اعمال می شود.